“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”

January 24, 2019 2 Comments

“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”

Am primit accès la un interviu- poveste despre Ioanna Kourbela, designer grec, singurul designer grec din colectia noastra de designeri, exclusiv in magazinul nostru. 

Cunosc familia Kourbela, i-am cunoscut in showroom-ul lor. Sunt o familie din Peloponez cu o lunga traditie in comert si textile...Ioanna Kourbela, designerul familiei, este sora mijlocie. Cea mare, Stella, se ocupa de magazinul IK din Plaka- Atena, si cea mica, Anastasia, este responsabila cu departamentul de vanzari...

Interviul este realizat de revista Art Fashion, de jurnalista: Maria Zeimpeoglu

Photographer: Kosmas Koumianos
Fashion Editor: Ina Sideri
Make Up Artist & Hair Stylist: Faidon Papazoglou
Photography Assistant: Giorgos Makris
Ioanna Kourbela sa născut în centrul Atenei, în frumoasa Plaka, unde a fost inițial atelierul ei. Dragostea ei pentru proiectare a fost exprimată de a o vârstă fragedă, iar in liceu a decis să urmeze cursuri de arhitectură. Ceea ce a câștigat în sfârșit a fost insa moda. Farmecul modei, spune ea, provine din alternanțe și ritmuri rapide, care i se potrivesc.

Cariera sa a început cu poziția de cumpărător  ' buyer'  pentru o altă companie, unde a decoperit care sunt preferințele consumatorilor greci și al europenilor, in general, precum și cum se fac acordurilor comerciale. S-a intors la afacerea familiei si a inceput sa creeze treptat haine, care au fost selectate ca haine de dans pentru o interpretare in Epidavros. In acest moment, Ioanna a deschis ochii pe teatru si a decis să invete proiectare și tot ce se poate despre costume pentru teatru. A fost un prim moment de trezire. 
Întrebare: De aproape 15 ani, ai condus  departamentul de creatie al companiei. Cât de ușor a fost ? Sau mai bine spus, cu ce ​​provocări te-ai confruntat?
Adevărul este că am pornit de la zero, am creat prima colecție  de pur design cu o poveste clară și cu referințe  provenite din teatru, formata din doar 16 piese...
Provocările au fost și rămân aceleași. În primul rând, preocuparea mea principală este expresia artistică. Moda este o artă aplicată, așa că designul de haine ar trebui să servească și să deservească oamenii oferind soluții. Ca urmare, o mare provocare este echilibrul dintre o haina frumoasă care susține și evidențiază silueta feminină și este și funcțională în viața de zi cu zi.
În plus, personalitatea noastră trebuie să evolueze și viziunea tebuie să fie atât de clară și puternică încât să poată inspira clientii, colaboratorii, angajatii într-un mod armonios, încât să poată fi inspirați. Evoluția trebuie să fie nu numai individuală, ci mai ales colectivă și fiecare ar trebui să isi poată realiza viziunile și obiectivele personale.
Inspirația imi vine din pictură, teatru, muzică și natură. Mișcarea corporală și libertatea de exprimare cele mai importante calitati pe care le caut in design, de aceea motto-ul nostru este "Hainele sunt 'casa' corpului". 
Întrebare: Exportați în mai mult de 25 de țări din întreaga lume. Care sunt cheile acestui succes?
Colectia Ioanna Kourbela BASICS este colectia cu cea mai mare activitate de export. Am început în 2005, cu țările nordice, unde cultura ia funcționalitate, designul este minimalist și sunt apreciate materialele naturale, valorile care sunt indisolubil legate de filozofia brandului.
Designul, calitatea, ergonomia și coerența producției sunt cu siguranță factorii de succes pentru o activitate de export constantă și ascendentă.
Creațiile Ioanna Kourbela  se adresează în principal persoanelor pentru care estetica și moralitatea  au un loc important în viața lor de zi cu zi. Sensul cuvântului ' moral'  in acest context se refera la cat de important este pentru individ procesul de producție prin care trece un articol de îmbrăcăminte, și anume condițiile de muncă ale persoanelor care produc produsul, precum și caracteristicile de calitate ale materialelor utilizate. „Am sentimentul că lumea incepe sa inteleaga diferența mare dintre un articol de îmbrăcăminte produs în Atena de bumbac din Grecia (considerat unul dintre cele mai înaltă calitate din lume),si o haină din poliester  produsa in condiții degradante și în detrimentul vieții unor oameni din adâncurile Asiei ".
Întrebare: Vreți să discutam despre ce inseamna aceasta filozofie a sustenabilității? Cum se încadrează în compania dvs.?
Filozofia dezvoltării durabile (durabilitatea) integreaza concepte cum ar fi protecția mediului, prosperitatea economică prin metode inovatoare și respect pentru oameni. În esență, acesta este un model conceput pentru a satisface nevoile prezentului, fără a reduce capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi.
Compania noastra, așa cum am spus, de la început s-a bazat / construit pe aceste principii  și continuu încearcă să integreze astfel de practici în activitatea de zi cu zi și în toate etapele procesului de producție.
Până în prezent, am certificat principale etape ale producției noastre în timp ce principalele materii prime (bumbac și lână), precum și metoda de vopsire utilizată sunt complet validate de către organizațiile internaționale relevante.
În ciuda dificultăților obiective și costul ridicat al acestui efort , ramane prioritatea noastră de a îmbogăți pana la 100% din procesul nostru de producție cu aceste practici.
 
 
Anual, brandul Ioanna Kourbela are 4 colectii, 2 pentru fiecare sezon din colectia de BASIC si 2 pentru fashion shows. Colectia Ioanna Kourbela Bridal este in topul preferintelor in Grecia. Ioanna Kourbela Kids @ Men, completeaza portofoliul iar anul acesta este primul an in care brandul va lansa produse de home design, 2019 „En Oiko“. 

Outfit & Accessories: Ioanna Kourbela

Ioanna Kourbela

website: www.ioannakourbela.com

facebook: ioannakourbeladesignerbrand
instagram: ioanna_kourbela

Interviul original:https://www.artfashion.gr/portfolio/ioanna-kourbela-interview-2019/

Traducere si Interpretare: Vera Radu

 

2 Responses

ucAYpxPD
ucAYpxPD

November 15, 2019

ZExMuQaOorNDmUvh

nxYfMtGKzIQUWiwm
nxYfMtGKzIQUWiwm

November 15, 2019

JLuKGfOU

Leave a comment


Also in BLOG | Everyday Life Thinking

ICON \\ A LAB ON FIRE
ICON \\ A LAB ON FIRE

April 25, 2020

Cine este clientul tău ideal?
O persoană care se îndrăgostește nebunește.

View full article →

M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO
M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO

July 29, 2019 17 Comments

distrugerea sufleteasca vs. mariaj pana la moarte

Societatii, în majoritatea părților lumii, nu-i place când o relație durează prea mult. Pentru societate, o relație este pur și simplu un teren de testare - un incubator care te pregătește pentru Decizie. Și dacă trece prea mulți ani într-o relație fără ca decizia să fie luată, societatea decide că ceva trebuie să fie greșit.

View full article →

G A T A,  S C O T      Z -ul
G A T A, S C O T Z -ul

April 04, 2018 2 Comments

…iar preotul tinteste poza de-a mea pe frigider  (facuta la SummerWell in Jagermeister boot, cu niste prietene) si spune “ Ea este fiica Dvs? Sa-I spuneti ca o pot ....…

View full article →

Size-chart
Size Guide (Dresses / Slips / Tops/ Blouses )
Please note all conversions are approximate and may vary by label, brand, or personal preference of fit. 
Bust
Measure under your arms at the fullest part of your bust. Keep the tape level.
Natural Waist
Measure around your natural waistline, keeping the tape comfortably loose. This is the narrowest part of the body between the ribs and the hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
Hips
Stand with your feet together and measure around the fullest part of your hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
 
 

TOPS

① Shoulder width ・・・Measurement from the edge of the left shoulder to the edge of the right shoulder

② Neck to wrist length ・・・Measurement from the center of the back of the neck to the cuff that passed through the shoulder

③ Sleeve length ・・・Measurement from shoulder seam to the wrist

④ Body width ・・・Measurement from left armpit to right armpitm

⑤ Total length ・・・Measurement from the back collar to the hem

 

PANTS

⑥ Waist ・・・Measurement taken around the waist

⑦ Rise ・・・Measurement from the top of the waistband to the crotch seam

⑧ Inseam ・・・Measurement down the inside seam on one leg from the crotch seam to the bottom of the hem

⑨ Thigh width ・・・thigh width

⑩ Hem width ・・・hem width

SKIRT

⑪ Waist width ・・・Measurement taken around the waist

⑫ Total length ・・・Measurement from the waist to the hem

⑬ Hem width ・・・hem width

BAG

⑭ Width ・・・Measurement from side to side

⑮ Height ・・・Measurement from the opening of the bag to the bottom

⑯ Gusset ・・・Measurement across the bottom from center front to the center back

⑰ Handle length ・・・Measurement from the highest point of the handle to the bag opening

 

HAT

⑱ Diameter ・・・Diameter of the top of the hat

⑲ Height ・・・Length from the lowest point to the top

⑳ Inner diameter ・・・Inner diameter of the hat

 

GLOVE

㉑ Total length ・・・Length from the wrist to the middle finger

㉒ Around the hand ・・・Palm girth at the base of the thumb

㉓ Around the wrist ・・・Girth of wrist

 

FOOTWEAR

㉔ Length ・・・Length of the sole

㉕ Sole, Heel ・・・Sole thickness, heel height

㉖ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉗ Top opening ・・・Girth of bootleg

 

PAMPS

㉘ Heelh ・・・Measurement from the point at which the heel touches the sole, to the floor

㉙ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉚ Length ・・・Length of the sole

㉛ Storm ・・・Measuring the storm from top to bottom in the highest position

 
 
 

IN LOVE?

FIND US IN BUCHAREST

PUTUL LUI ZAMFIR 45-47 ST

AND ON CALL: 0721 336 984