Studiu compilat cu lacrimi. Pentru visatoarele care vor un boutique.

March 04, 2015

Studiu compilat cu lacrimi. Pentru visatoarele care vor un boutique.

 

 

Showroom Rogue8 | 2014

NOUA NEBUNIE: Vedete, Pinterest, FB, Instagram...cat de mult ne lasam influentati de social media in consumul de fast fashion, cat de manipulata este "nevoia"...si ce inseamna in final o afacere cu haine? 

S-a intamplat cu serialul ‪#‎Girls‬, cu # The Dress sau # Sex in the city, sau cu show-uri Tv precum The Kardashians, in tot acest timp ne-a placut sa ne lasam biciuti de informatii cu privire la ce purtam ieri, azi, acum... În câteva ore, zile sau câteva săptămâni, ceva de care nu auziseram, a devenit brusc omniprezent, închinat, criticat, exaltat, controlat. Feed-ul Twitter este plin de oameni entuziasmati in acest sens. Ha, si nu numai el...Fiecare site are un buchet de piese "de care ai nevoie", ca si cum am inlocui panza cu apa plata. 

Internetul este obsesie, această minte-set are un impact fantastic (mai ales asupra stilului de viata, modului in care iubim, traim, planuim viata) dar si asupra modului in care ne alegem o rochie...dar pana unde poate duce acest lucru?
O sa fac o mica paranteza...m-am surpins intr-o zi uitandu-ma la pagina mea de FB( Rogue sau pe Aboutness) ca in dreapta gasesc constant o reclama. Culmea, intotdeauna la rochii care mai de care mai rosii, ieftine sau tantose...inteleg, pentru ca toti folosim FB-ul cu acelasi scop...dar chiar eu, ca target, nu ma incadrez decat in categoria consumatoarelor de rochii? Nu tu un gadget, o bere, un targ sau o reclama la un site foto...Si acum ma intreb, sincer: daca eu as plati publicitate si dvs ati vedea in fiecare zi rochii, peste rochii si iar rochii de la Rogue8,de mai bine de un an...in the end...nu-i asa ca v-ati cumpara? Si daca nu, tot nu ati da un like?!? 

Cresterea traficului pe bloguri, vloguri, Instagram atrage dupa sine o crestere a cosumului de "fashion"...Spence declara ca saptamanal site-urile "dezleaga"- precum cainii- minim 3000-4000 piese...si nu ar fi bine sa inmultim cu numarul de site-uri existente!!! Conform studiilor, si clientii au devenit mult mai constienti de noile tendinte, lucru accelerat si artificial(poate), prin regularitatea cu care se fac campaniile- sunt site-uri care iti dau 2 ore pe ceas cu secundar-de noutati sau discount la noutatile de saptamana trecuta. 
Vechiul sistem in care moda avea 2 sezoane a fost complet spulberat de pronto-moda, in care brandurile | site-urile cuceresc numai prin noutati ...lunare, saptamanale, chiar zilnice.Un singur post pe instagram cu Beyoncé’s purtand tricoul Kale, sau trainerii Adidas’ ai lui Stan Smith, fast food phone coverul Moschino(cata nevoie as avea de un astfel de cover!!!!!) – sau orice outfit purtat de Ducesa de Cambridge sau Olivia Palermo...toate acestea creaza trendul, implicit boomul in vanzare...nebunia din fashionul contemporan-> si ditamai NEVOIA. 
Oare?!?

Jacqui Markham, director de design de la Topshop’s declara ca in urma unui studiu au constatat "că o persoană obișnuită începe și isi termină ziua pe dispozitivul lor mobil și se uită la telefonul lor de minim 140 de ori în timpul zilei"...astfel incat, TOPSHOP, "ca un brand de retail, trebuie să fim acolo cu ei.".

Influenta pe care o are social-media in fashion a atins cote fantastice. 
Modelul Kendall Jenner are 21,8 milioane de fani pe Instagram, și o singură imagine cu ea purtand o rochie din tricot Céline a primit mai mult de un milion de likes - aproximativ la fel ca numărul de abonați la nivel mondial la US Vogue.
Danielle Radojcin, editorul site-ului Asos declara ""Consumatoarea noastra este mult mai probabil să reacționeze la o selfie cu Suki Waterhouse din rândul din față a prezentarii Chanel decât la ceea ce poarta un model anonim ce chiar merge pe podiumul Chanel".

Se pare, asadar, ca exista totusi si o veste buna in tot ceea ce descriu aici( in cazul in care nu ati sesizat totusi ca exista multe vesti rele presarate in aceasta selectie personala de declaratii), si este declaratia buyerului Natalie Kingham, al boutiqului de designeri Maches "Un brand sau un designer poate obține o recunoaștere instantanee la nivel mondial întrucât înainte trecea printr-un proces de "ardere" foarte lent".
S-a creat astfel si un criteriu de selectie, mult diferit fata de cel practicat pana acum...pe vremuri erai considerat designer daca colectia ta era expusa la Harods sau preluata de boutiqueri cu renume...acum practic esti verificat cu cate un item pe Instagram, si daca atragi un numar impresionant de like-uri, item-ul respectiv se numeste "instagramabil" si designerul are mari sanse sa fie listat( adica sa i se comande colectia)...

Si, a aparut si problema stringenta...dar care nu este singura

Provocarea pentru comercianții cu amănuntul este sa țina pasul cu cererea, atunci când o tendință explodează. O înregistrare video a unui catelus drăguț poate deveni viral, dar ce rost are...daca acel catelus nu poate ajunge in mainile consumatorilor?!?! hahaha...

Astăzi, branduri de moda de succes au nevoie de modele de afaceri care pot face față cu volatilitatea tendințelor și a cererii constante pentru noutate, spune Fowler. "Îmbunătățirea capacității de producție, creștere de e-commerce și influența social- media din ultimii cinci ani înseamnă că retailerii trebuie să livreze un produs de la concept - pana la existenta lui fizica in stoc in mai putin de trei săptămâni pentru a putea rămâne competitivi". Cine raman castigatorii? Micile site-uri, boutiquri, cei ca mine?! Sau Za.., H@...si totul in sus, de la ei on the ground!?!

In concluzie, pot spune doar ca aceasta industrie este o industrie de cash. Existi in aceasta piata atata timp cat ai ce bani rula. Existi atata timp cat faci tot ce poti face on line, cat ai un suport de marketing din partea bradurilor cu care lucrezi sau tu, in calitate de brand- iti poti permite sedinte foto saptamanale, selfies si eventual vedete care sa te sustina...Existi atata timp cat esti instagramabil, pinterstibil sau facebookist. Existi cat timp ai in spate un producator puternic, fara rupturi de stoc si / sau parteneri care sa traga "cot la cot cu tine"...si aviz visatoarelor care doresc sa-si faca un boutique- existi cat timp iti faci un plan ca timp de 7 ani sa nu iesi din afacere, sa-ti amortizezi investitia nu mai repede de 3 ani, sa nu te mariti si sa faci copii in acest rastimp, sa te rogi...si sa ai noroc...si sa uiti de complet de culegatorii de bumbac din America, Asia, Africa, biciuti zeci de ani si sub- platiti in ultimii alti zeci de ani...

Si cand tot acest set de informatii ti-l vei fi insusit, sa prinzi curaj sa citesti in fiecare zi tot ce poti citi, afla...pentru ca intr-o fractiune de secunda te poti trezi ca traiesti, gandesti...ca din alta epoca!

Va urez succes!

# info Libby Banks pentru BBC

Leave a comment


Also in BLOG | Everyday Life Thinking

ICON \\ A LAB ON FIRE
ICON \\ A LAB ON FIRE

April 25, 2020

Cine este clientul tău ideal?
O persoană care se îndrăgostește nebunește.

View full article →

M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO
M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO

July 29, 2019 21 Comments

distrugerea sufleteasca vs. mariaj pana la moarte

Societatii, în majoritatea părților lumii, nu-i place când o relație durează prea mult. Pentru societate, o relație este pur și simplu un teren de testare - un incubator care te pregătește pentru Decizie. Și dacă trece prea mulți ani într-o relație fără ca decizia să fie luată, societatea decide că ceva trebuie să fie greșit.

View full article →

“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”
“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”

January 24, 2019 2 Comments

Am primit accès la un interviu- poveste despre Ioanna Kourbela, designer grec, singurul designer grec din colectia noastra de designeri, exclusiv in magazinul nostru. 

„Am sentimentul că lumea incepe sa inteleaga diferența mare dintre un articol de îmbrăcăminte produs în Atena de bumbac din Grecia (considerat unul dintre cele mai înaltă calitate din lume),si o haină din poliester produsa in condiții degradante și în detrimentul vieții unor oameni din adâncurile Asiei ".

View full article →

Size-chart
Size Guide (Dresses / Slips / Tops/ Blouses )
Please note all conversions are approximate and may vary by label, brand, or personal preference of fit. 
Bust
Measure under your arms at the fullest part of your bust. Keep the tape level.
Natural Waist
Measure around your natural waistline, keeping the tape comfortably loose. This is the narrowest part of the body between the ribs and the hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
Hips
Stand with your feet together and measure around the fullest part of your hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
 
 

TOPS

① Shoulder width ・・・Measurement from the edge of the left shoulder to the edge of the right shoulder

② Neck to wrist length ・・・Measurement from the center of the back of the neck to the cuff that passed through the shoulder

③ Sleeve length ・・・Measurement from shoulder seam to the wrist

④ Body width ・・・Measurement from left armpit to right armpitm

⑤ Total length ・・・Measurement from the back collar to the hem

 

PANTS

⑥ Waist ・・・Measurement taken around the waist

⑦ Rise ・・・Measurement from the top of the waistband to the crotch seam

⑧ Inseam ・・・Measurement down the inside seam on one leg from the crotch seam to the bottom of the hem

⑨ Thigh width ・・・thigh width

⑩ Hem width ・・・hem width

SKIRT

⑪ Waist width ・・・Measurement taken around the waist

⑫ Total length ・・・Measurement from the waist to the hem

⑬ Hem width ・・・hem width

BAG

⑭ Width ・・・Measurement from side to side

⑮ Height ・・・Measurement from the opening of the bag to the bottom

⑯ Gusset ・・・Measurement across the bottom from center front to the center back

⑰ Handle length ・・・Measurement from the highest point of the handle to the bag opening

 

HAT

⑱ Diameter ・・・Diameter of the top of the hat

⑲ Height ・・・Length from the lowest point to the top

⑳ Inner diameter ・・・Inner diameter of the hat

 

GLOVE

㉑ Total length ・・・Length from the wrist to the middle finger

㉒ Around the hand ・・・Palm girth at the base of the thumb

㉓ Around the wrist ・・・Girth of wrist

 

FOOTWEAR

㉔ Length ・・・Length of the sole

㉕ Sole, Heel ・・・Sole thickness, heel height

㉖ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉗ Top opening ・・・Girth of bootleg

 

PAMPS

㉘ Heelh ・・・Measurement from the point at which the heel touches the sole, to the floor

㉙ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉚ Length ・・・Length of the sole

㉛ Storm ・・・Measuring the storm from top to bottom in the highest position

 
 
 

IN LOVE?

FIND US IN BUCHAREST

PUTUL LUI ZAMFIR 45-47 ST

AND ON CALL: 0721 336 984