MAI SCRIEM SI DESPRE CE NE TICAIE: CUM AR FI DESPRE FEMEI

April 20, 2016

MAI SCRIEM SI DESPRE CE NE TICAIE: CUM AR FI DESPRE FEMEI

 

 

Am citit de curand doua articole care mi-au ramas in gand si pe care usor usor le-am pus impreuna…pentru ca numai asa au capatat sens in capul meu.

Unul dintre ele se refera la intrebarea “de ce femeile misto sunt singure?” si se pare ca si acest articol se refera la alt articol, astfel incat aflam raspunsul la intrebare din perspectiva a doi barbati, unul spune “pentru ca-si permit” iar celalalt “pentru ca sunt la fel de nesigure ca toate celelalte femei”, in conditiile in care “femeia misto” este descrisa (cum altfel?!:-)) , In principiu, o femeie misto este o femeie care are o cariera, o stabilitate financiara – deci nu este nevoita sa depinda de un barbat; care se dezvolta constant (fizic, psihic si spiritual) si care – si aici cred ca este foarte important – este deschisa catre iubire!”.*

Am “prins” acest articol pe laptopul unui baiat din bar din Fabrica, l-am citit razant si mi-am vazut de treaba…cumva insa mi-a ramas intrebarea asa in cap: de ce totusi sunt singure?!?

Unul dintre raspunsuri este cel logic, e normal ca un procent important dintr-o categorie sa se desprinda de deznodamantul previzibil al categoriei, apoi pentru ca daca nu ai noroc in viata, nu prea ai cum sa ti-l faci (considerand ca a fi singura, pana la urma, este o drama) si trei…pentru ca eu personal cred ca conteaza contextul, iar in contextul nostru, sunt prea multe femei misto. Sunt atat de multe, incat ramai surprins sa vezi ca aproape orice idiot are si el o femeie misto, pornind atat de la standardele fizice pana la calitatile pe care “eroina” le dovedeste pana la sfarsitul vietii…

Apoi, descrierea femeii misto mi se pare de-a dreptul reusita, cateva femei chiar s-au straduit sa ajunga in viata lor un fel de stat in stat. Intrebarea este daca ele chiar vor asta, sau pur si simplu pot destul de mult si ei (masculii) nu prea apuca sa mai tina pasul cu ele…aici intervine un debate, pt ca eu, subiectiva fiind, nu cred ca vreo femeie are chef ca in fiecare secunda a vietii ei sa fie sefa, mama, finantator, suporter, psiholog, amanta, etc, toate la un standard foarte inalt, adica sa fie “o femeie misto, intr-un mod neobosit, continuu si liniar”, in timp ce el se odihneste si se gandeste la iubirea pe care ar putea sa i-o dea de pe canapea, dar nu prea apuca:-)

Si uite asa, puse cap la cap, mi-am raspuns la aceasta intrebare, insa nu pot da in scris chiar tot ce-mi crapa capul…in plus nu sunt convinsa ca detin vreun adevar, asa ca am facut o lista de raspunsuri femeiesti. Tot barbat trebuie sa fii ca sa stii de ce naiba sunt lasate atat de multe femei singure, dar cum nu sunt barbat…. So:

*Poate ca sunt singure pt ca ca de fapt nu sunt foarte multi barbati care au chef, timp, stare, pasiune, cautare, interes sa tina pasul si cu standardele ei si sa o completeze, eul lui fiind mult mai important decat “eul de cuplu”. Aici sunt categoria de barbati care din start nu vor o femeie misto…de frica.

*Poate pentru ca ele chiar isi permit sa aleaga sa fie singure, din principiu, principiul de care fug este acela de a sta intr-o relatie “cu orice pret”. Adica stai si mesteci cat iti place…cand nu, te ridici si pleci. Mai si platesti nota, numai sa stii ca te dai dusa.

*Poate pentru barbatul nu ia in serios competitia cu “madam coaie” si in cativa ani ajunge inodor-incolor.

*Poate pentru ca ele nu au chef sa fie femei misto tot timpul si vor ca cineva din cand in cand sa preia din lunga lista de calitati care implica acest statut : dezvoltarea pe toate planurile, stabilitatea financiara, etc. dar nu prea au cu cine.

*Mai exista varianta in care barbatul plush descopera ca la umbra unui stejar feminin exista liniste, confort si pace, copii cresc fantastic si merg si la cele mai bune scoli… si atunci tace si face ce i se traseaza -ghinion- pentru ca nu inseamna ca ea chiar vrea sa stea cu o jucarie pana la adanci batraneti…si ia coaiele altuia si fuge, dupa care ajunge singura (ce crezi?!) ca la punctul 2.

Si nu in ultimul rand, mai e varianta in care ea chiar e o femeie misto, iar el este cel mai mare critic in viata al ei…doar pentru ca ea e misto. Este probabil cel mai des caz intalnit, cand, nici vorba de admiratie sau iubire, relatia dintre ei este un lung raport de putere si el traseaza standardele…si oricat de stabile financiar ar fi devenit sau ce cariera ar fi cladit,… ea tot nu se ridica la nivelul cerut, la “standard”. Nu primeste niciodata biscuitul recompensator si nici acea iubire, promisa, meritata.

Femeile misto sunt singure si pentru ca alte femei misto singure sunt mai rapace ca primele (cand spun asta, nu considera ca amantele sunt ceva de pus in piata si de aruncat cu pietre in ele)…si pe subiectul asta ma intorc cu un nou articol, pe care chiar l-am completat cu ultimele amantlacuri de care am auzit in ultimul timp…

Pana atunci, e bine de stiut ca omul singur este pe piramida, intre cuplul nefericit si cel fericit total, la jumatate de drum…cateva trepte in sus. Ceea ce ma face sa ma intreb: de ce naiba stau oamenii in relatii mizerabile?!?

 

*Sursa 1: http://www.vulpescu.eu/2015/08/10/de-ce-sunt-singure-femeile-misto/

Sursa 2(buna de citit): http://waitbutwhy.com/2014/02/pick-life-partner.html

 

Leave a comment


Also in BLOG | Everyday Life Thinking

ICON \\ A LAB ON FIRE
ICON \\ A LAB ON FIRE

April 25, 2020

Cine este clientul tău ideal?
O persoană care se îndrăgostește nebunește.

View full article →

M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO
M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO

July 29, 2019 17 Comments

distrugerea sufleteasca vs. mariaj pana la moarte

Societatii, în majoritatea părților lumii, nu-i place când o relație durează prea mult. Pentru societate, o relație este pur și simplu un teren de testare - un incubator care te pregătește pentru Decizie. Și dacă trece prea mulți ani într-o relație fără ca decizia să fie luată, societatea decide că ceva trebuie să fie greșit.

View full article →

“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”
“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”

January 24, 2019 2 Comments

Am primit accès la un interviu- poveste despre Ioanna Kourbela, designer grec, singurul designer grec din colectia noastra de designeri, exclusiv in magazinul nostru. 

„Am sentimentul că lumea incepe sa inteleaga diferența mare dintre un articol de îmbrăcăminte produs în Atena de bumbac din Grecia (considerat unul dintre cele mai înaltă calitate din lume),si o haină din poliester produsa in condiții degradante și în detrimentul vieții unor oameni din adâncurile Asiei ".

View full article →

Size-chart
Size Guide (Dresses / Slips / Tops/ Blouses )
Please note all conversions are approximate and may vary by label, brand, or personal preference of fit. 
Bust
Measure under your arms at the fullest part of your bust. Keep the tape level.
Natural Waist
Measure around your natural waistline, keeping the tape comfortably loose. This is the narrowest part of the body between the ribs and the hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
Hips
Stand with your feet together and measure around the fullest part of your hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
 
 

TOPS

① Shoulder width ・・・Measurement from the edge of the left shoulder to the edge of the right shoulder

② Neck to wrist length ・・・Measurement from the center of the back of the neck to the cuff that passed through the shoulder

③ Sleeve length ・・・Measurement from shoulder seam to the wrist

④ Body width ・・・Measurement from left armpit to right armpitm

⑤ Total length ・・・Measurement from the back collar to the hem

 

PANTS

⑥ Waist ・・・Measurement taken around the waist

⑦ Rise ・・・Measurement from the top of the waistband to the crotch seam

⑧ Inseam ・・・Measurement down the inside seam on one leg from the crotch seam to the bottom of the hem

⑨ Thigh width ・・・thigh width

⑩ Hem width ・・・hem width

SKIRT

⑪ Waist width ・・・Measurement taken around the waist

⑫ Total length ・・・Measurement from the waist to the hem

⑬ Hem width ・・・hem width

BAG

⑭ Width ・・・Measurement from side to side

⑮ Height ・・・Measurement from the opening of the bag to the bottom

⑯ Gusset ・・・Measurement across the bottom from center front to the center back

⑰ Handle length ・・・Measurement from the highest point of the handle to the bag opening

 

HAT

⑱ Diameter ・・・Diameter of the top of the hat

⑲ Height ・・・Length from the lowest point to the top

⑳ Inner diameter ・・・Inner diameter of the hat

 

GLOVE

㉑ Total length ・・・Length from the wrist to the middle finger

㉒ Around the hand ・・・Palm girth at the base of the thumb

㉓ Around the wrist ・・・Girth of wrist

 

FOOTWEAR

㉔ Length ・・・Length of the sole

㉕ Sole, Heel ・・・Sole thickness, heel height

㉖ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉗ Top opening ・・・Girth of bootleg

 

PAMPS

㉘ Heelh ・・・Measurement from the point at which the heel touches the sole, to the floor

㉙ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉚ Length ・・・Length of the sole

㉛ Storm ・・・Measuring the storm from top to bottom in the highest position

 
 
 

IN LOVE?

FIND US IN BUCHAREST

PUTUL LUI ZAMFIR 45-47 ST

AND ON CALL: 0721 336 984