SORA M. vs. SORA S. SAU CUM AM AJUNS AICI, la ROGUE8.INTERVIU

March 22, 2016

SORA M. vs. SORA S. SAU CUM AM AJUNS AICI, la ROGUE8.INTERVIU

 

Cand ai descoperit ca iti place sa desenezi??

In scoala generala am avut ca tema o pictura, inspirata de ceva anume sau un alt pictor. Imi aduc aminte ca aveam in casa un singur album de pictura a lui Bruegel (noi am prins comunismul crud). Coperta era cu 3 tarani, un car, o imagine terracotta de camp…M-am prezentat la scoala cu pictura facuta de mine si doamna profesoara m-a ridicat in picioare si m-a umilit, spunandu-mi sa recunosc cine a facut-o de fapt. Nu m-a crezut, m-a facut sa plang, nu-mi aduc aminte insa daca nu a facut si plangere la mama. Stiu doar ca de atunci nu am mai vrut sa desenez sau sa pictez, pana l-am cunoscut pe Tudor(Chirila) care m-a incurajat sa dau la scenografie pt ca i s-a parut ca am talent (sau mai degraba gust, viziune). Nu am crezut niciodata ca am talent pentru ca nu a binevoit nimeni sa vada daca il am sau nu, iar eu nu l-am recunoscut la timp. M-am reapucat de desen doar de dragul lui si al profesorului pe care l-am rugat sa ma pregateasca si cred ca am facut-o doar ca sa-i dovedesc unui artist ca si eu am un suflet de artist. Am simtit cand m-am reapucat de desen ca este prea tarziu…insa ca pot desena cu mare placere, pana la uitare de sine. Dar facand acel desen doar pentru mine.

 

Ce te anima in valsul cu creeatiile tale?

Nu simt ca créez ceva, simt ca fac ceea ce ii face bine sufletului meu. Ma bucur ca vad clientele zambind, ma bucur cand trec oamenii pe strada si admira o vitrina facuta de mine, ma bucur cand produc un spot si am tot felul de idei salvatoare la decor. Ma anima tot ce fac, nu stiu daca ceea ce fac amprenteaza atat de mult ambientul incat sa consider ca este “o creatie”. Singurul ucenic sau adevarat mostenitor al acestor zbateri artistice va fi doar Eva, care parcurge procesul cu mine si poate va simti nevoia de frumos atat de mult cum o resimt eu(frumosul din capul meu, din ochii mei).

 

Care este povestea ta?

Povestea mea a inceput la umbra ta, de care am vrut sa scap ( ca orice mezin!). Nu am vrut sa fac nimic din ceea ce ai facut tu, poate pentru ca eram comparate de prea multi oameni: parinti, invatator, diriginte, meditator. Parcursul a fost rupt, smucit, eram calauzita doar pe o cale batuta: umanism, pedagogie. Faptul ca am devenit ceea ce sunt este datorita puterii de a nu ma supune, pe care am dezvoltat-o timpuriu. Cand ma uit in spate, am cumva numai bucurie: am fost insotita in toata calatoria mea de prieteni incredibili, am avut noroc sa pot zbura, am facut tot ce mi-am promis sa fac, m-am fortat din toate punctele de vedere si intotdeauna am reusit(sau sa scap). Sunt ceea ce am vrut sa devin, in cea mai buna si puternica versiune a mea. Iar tot acest drum, punctat sau neincapator, zburdalnic sau ploios ma defineste perfect: eu nu as fi putut avea o evolutie previzibila iar startul pe care l-am avut a ajutat foarte mult.

Este, pe scurt, o poveste insotita de iubiri importante, de prietenii profunde si de evolutie profesionala de la economist, la voluntar, la producator, decorator, vanzator, trainer, orice domeniu in care interactionezi cu oamenii, in care imi folosesc si ceva creier si mai ales, ochiul estet ( care a si devenit jucaria mea).

Baletul meu intre profesii mi-a fost reprosat si pus sub umbrela “superficialitatii”. In timp insa, impinsa si de acest unghi social, am invatat sa folosesc toate informatiile care “pareau” inutile si sa-mi asum nu titlul de expert, dar de om bun la tot ce-i place sa faca si sa fac tot ce-i place…din complex s-a transformat in privilegiu. Sau in povestea unui suflet boem.

 

De ce Rogue?

Rogue este acel animal care pleaca de langa turma. Este derbedeul, poate fiul risipitor, prototipul neincadrat. Sunt eu, de fapt. In felul in care ma imbrac, cum imi proiectez viata, cum privesc arta si moda, consumismul, filozofia mea hedonista si toata rebeliunea din personalitatea mea. Exista si oameni care ma admira, ma copieaza, oamenii care vor sa aibe bratari ca ale mele, sa isi faca tatuaje, sa calatoreasca unde am calatorit eu, cred ca am o putere inspirationala care vine si din placerea mea de a trai, a da, a povesti, a ma bucura cu altii… iar eu chiar as vrea sa imbrac oameni care inteleg acest stil de viata. Sa-l povestesc si apoi sa-l traim impreuna, prin acest legamant al gustului vestimentar, al unui stil de viata. Mai departe de dunga, norma.

 

Ce vrei sa aduci in puzzle ul vestimentar?

Hainele pe care le vand eu sunt “aduse” deja, cineva a spus o poveste. Eu adun ceea ce este comun sau intrigant la aceste povesti. Eu vreau sa le invat sa se uite in oglinda, sa se iubeasca asa cum sunt si haina pe care o aleg din magazinul meu sa-i poarte povestea (ei) mai departe. Practic, as vrea ca aceste haine sa-i fie clientei Rogue unul dintre cei mai buni companioni in viata.

 

Da-mi si o fotografie cu tine?


NB: Mi-am adus aminte ca la un moment dat, in viata mea, am aparut intr-un ziar si am fost descrisa ca o “fatuca care este vanzatoare de pantofi”. Imi aduc aminte ca implusul a fost sa ma revolt, mi se parea complet aiurea ca un om se poate apuca sa scrie sau sa descrie o scena cu doi oameni despre care nu stie nimic si carora le ia fiecare gest si-l imparte in 10 si din fiecare zecime alegea cea mai proasta parte. 15 ani mai tarziu insa, stiu ca “doar” vand pantofi, dar mi place la nebunie…!

Asa a inceput totul si cred cu sinceritate, ca daca ai o pasiune, te mai si cauta pe acasa, intr-un fel sau altul…

Leave a comment


Also in BLOG | Everyday Life Thinking

ICON \\ A LAB ON FIRE
ICON \\ A LAB ON FIRE

April 25, 2020

Cine este clientul tău ideal?
O persoană care se îndrăgostește nebunește.

View full article →

M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO
M A R I A J: TOTUL PENTRU TOTDEAUNA SAU NIMIC DE ACUM INCOLO

July 29, 2019 21 Comments

distrugerea sufleteasca vs. mariaj pana la moarte

Societatii, în majoritatea părților lumii, nu-i place când o relație durează prea mult. Pentru societate, o relație este pur și simplu un teren de testare - un incubator care te pregătește pentru Decizie. Și dacă trece prea mulți ani într-o relație fără ca decizia să fie luată, societatea decide că ceva trebuie să fie greșit.

View full article →

“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”
“FASHION SHOULD SERVE. ΑND SERVE THE PEOPLE”

January 24, 2019 2 Comments

Am primit accès la un interviu- poveste despre Ioanna Kourbela, designer grec, singurul designer grec din colectia noastra de designeri, exclusiv in magazinul nostru. 

„Am sentimentul că lumea incepe sa inteleaga diferența mare dintre un articol de îmbrăcăminte produs în Atena de bumbac din Grecia (considerat unul dintre cele mai înaltă calitate din lume),si o haină din poliester produsa in condiții degradante și în detrimentul vieții unor oameni din adâncurile Asiei ".

View full article →

Size-chart
Size Guide (Dresses / Slips / Tops/ Blouses )
Please note all conversions are approximate and may vary by label, brand, or personal preference of fit. 
Bust
Measure under your arms at the fullest part of your bust. Keep the tape level.
Natural Waist
Measure around your natural waistline, keeping the tape comfortably loose. This is the narrowest part of the body between the ribs and the hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
Hips
Stand with your feet together and measure around the fullest part of your hips.
Drop Waist
Measure 38cm below your natural waistline. A style of waistline on a dress cut so that the seam is positioned at the hips rather than the waist.
 
 

TOPS

① Shoulder width ・・・Measurement from the edge of the left shoulder to the edge of the right shoulder

② Neck to wrist length ・・・Measurement from the center of the back of the neck to the cuff that passed through the shoulder

③ Sleeve length ・・・Measurement from shoulder seam to the wrist

④ Body width ・・・Measurement from left armpit to right armpitm

⑤ Total length ・・・Measurement from the back collar to the hem

 

PANTS

⑥ Waist ・・・Measurement taken around the waist

⑦ Rise ・・・Measurement from the top of the waistband to the crotch seam

⑧ Inseam ・・・Measurement down the inside seam on one leg from the crotch seam to the bottom of the hem

⑨ Thigh width ・・・thigh width

⑩ Hem width ・・・hem width

SKIRT

⑪ Waist width ・・・Measurement taken around the waist

⑫ Total length ・・・Measurement from the waist to the hem

⑬ Hem width ・・・hem width

BAG

⑭ Width ・・・Measurement from side to side

⑮ Height ・・・Measurement from the opening of the bag to the bottom

⑯ Gusset ・・・Measurement across the bottom from center front to the center back

⑰ Handle length ・・・Measurement from the highest point of the handle to the bag opening

 

HAT

⑱ Diameter ・・・Diameter of the top of the hat

⑲ Height ・・・Length from the lowest point to the top

⑳ Inner diameter ・・・Inner diameter of the hat

 

GLOVE

㉑ Total length ・・・Length from the wrist to the middle finger

㉒ Around the hand ・・・Palm girth at the base of the thumb

㉓ Around the wrist ・・・Girth of wrist

 

FOOTWEAR

㉔ Length ・・・Length of the sole

㉕ Sole, Heel ・・・Sole thickness, heel height

㉖ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉗ Top opening ・・・Girth of bootleg

 

PAMPS

㉘ Heelh ・・・Measurement from the point at which the heel touches the sole, to the floor

㉙ Height ・・・The length from the point in contact with the ground to the highest point

㉚ Length ・・・Length of the sole

㉛ Storm ・・・Measuring the storm from top to bottom in the highest position

 
 
 

IN LOVE?

FIND US IN BUCHAREST

PUTUL LUI ZAMFIR 45-47 ST

AND ON CALL: 0721 336 984