MAI SCRIEM SI DESPRE CE NE TICAIE: CUM AR FI DESPRE FEMEI

 

 

Am citit de curand doua articole care mi-au ramas in gand si pe care usor usor le-am pus impreuna…pentru ca numai asa au capatat sens in capul meu.

Unul dintre ele se refera la intrebarea “de ce femeile misto sunt singure?” si se pare ca si acest articol se refera la alt articol, astfel incat aflam raspunsul la intrebare din perspectiva a doi barbati, unul spune “pentru ca-si permit” iar celalalt “pentru ca sunt la fel de nesigure ca toate celelalte femei”, in conditiile in care “femeia misto” este descrisa (cum altfel?!:-)) , In principiu, o femeie misto este o femeie care are o cariera, o stabilitate financiara – deci nu este nevoita sa depinda de un barbat; care se dezvolta constant (fizic, psihic si spiritual) si care – si aici cred ca este foarte important – este deschisa catre iubire!”.*

Am “prins” acest articol pe laptopul unui baiat din bar din Fabrica, l-am citit razant si mi-am vazut de treaba…cumva insa mi-a ramas intrebarea asa in cap: de ce totusi sunt singure?!?

Unul dintre raspunsuri este cel logic, e normal ca un procent important dintr-o categorie sa se desprinda de deznodamantul previzibil al categoriei, apoi pentru ca daca nu ai noroc in viata, nu prea ai cum sa ti-l faci (considerand ca a fi singura, pana la urma, este o drama) si trei…pentru ca eu personal cred ca conteaza contextul, iar in contextul nostru, sunt prea multe femei misto. Sunt atat de multe, incat ramai surprins sa vezi ca aproape orice idiot are si el o femeie misto, pornind atat de la standardele fizice pana la calitatile pe care “eroina” le dovedeste pana la sfarsitul vietii…

Apoi, descrierea femeii misto mi se pare de-a dreptul reusita, cateva femei chiar s-au straduit sa ajunga in viata lor un fel de stat in stat. Intrebarea este daca ele chiar vor asta, sau pur si simplu pot destul de mult si ei (masculii) nu prea apuca sa mai tina pasul cu ele…aici intervine un debate, pt ca eu, subiectiva fiind, nu cred ca vreo femeie are chef ca in fiecare secunda a vietii ei sa fie sefa, mama, finantator, suporter, psiholog, amanta, etc, toate la un standard foarte inalt, adica sa fie “o femeie misto, intr-un mod neobosit, continuu si liniar”, in timp ce el se odihneste si se gandeste la iubirea pe care ar putea sa i-o dea de pe canapea, dar nu prea apuca:-)

Si uite asa, puse cap la cap, mi-am raspuns la aceasta intrebare, insa nu pot da in scris chiar tot ce-mi crapa capul…in plus nu sunt convinsa ca detin vreun adevar, asa ca am facut o lista de raspunsuri femeiesti. Tot barbat trebuie sa fii ca sa stii de ce naiba sunt lasate atat de multe femei singure, dar cum nu sunt barbat…. So:

*Poate ca sunt singure pt ca ca de fapt nu sunt foarte multi barbati care au chef, timp, stare, pasiune, cautare, interes sa tina pasul si cu standardele ei si sa o completeze, eul lui fiind mult mai important decat “eul de cuplu”. Aici sunt categoria de barbati care din start nu vor o femeie misto…de frica.

*Poate pentru ca ele chiar isi permit sa aleaga sa fie singure, din principiu, principiul de care fug este acela de a sta intr-o relatie “cu orice pret”. Adica stai si mesteci cat iti place…cand nu, te ridici si pleci. Mai si platesti nota, numai sa stii ca te dai dusa.

*Poate pentru barbatul nu ia in serios competitia cu “madam coaie” si in cativa ani ajunge inodor-incolor.

*Poate pentru ca ele nu au chef sa fie femei misto tot timpul si vor ca cineva din cand in cand sa preia din lunga lista de calitati care implica acest statut : dezvoltarea pe toate planurile, stabilitatea financiara, etc. dar nu prea au cu cine.

*Mai exista varianta in care barbatul plush descopera ca la umbra unui stejar feminin exista liniste, confort si pace, copii cresc fantastic si merg si la cele mai bune scoli… si atunci tace si face ce i se traseaza -ghinion- pentru ca nu inseamna ca ea chiar vrea sa stea cu o jucarie pana la adanci batraneti…si ia coaiele altuia si fuge, dupa care ajunge singura (ce crezi?!) ca la punctul 2.

Si nu in ultimul rand, mai e varianta in care ea chiar e o femeie misto, iar el este cel mai mare critic in viata al ei…doar pentru ca ea e misto. Este probabil cel mai des caz intalnit, cand, nici vorba de admiratie sau iubire, relatia dintre ei este un lung raport de putere si el traseaza standardele…si oricat de stabile financiar ar fi devenit sau ce cariera ar fi cladit,… ea tot nu se ridica la nivelul cerut, la “standard”. Nu primeste niciodata biscuitul recompensator si nici acea iubire, promisa, meritata.

Femeile misto sunt singure si pentru ca alte femei misto singure sunt mai rapace ca primele (cand spun asta, nu considera ca amantele sunt ceva de pus in piata si de aruncat cu pietre in ele)…si pe subiectul asta ma intorc cu un nou articol, pe care chiar l-am completat cu ultimele amantlacuri de care am auzit in ultimul timp…

Pana atunci, e bine de stiut ca omul singur este pe piramida, intre cuplul nefericit si cel fericit total, la jumatate de drum…cateva trepte in sus. Ceea ce ma face sa ma intreb: de ce naiba stau oamenii in relatii mizerabile?!?

 

*Sursa 1: http://www.vulpescu.eu/2015/08/10/de-ce-sunt-singure-femeile-misto/

Sursa 2(buna de citit): http://waitbutwhy.com/2014/02/pick-life-partner.html

 

Leave a comment (all fields required)

Search