Am trecut la un moment dat printr-un moment delicat alaturi de fiica mea...
Intr-un interval de 6 luni de zile, tatal Evei a inceput un job extrem de complex si care il tinea departe de casa, eu am plecat din tara pentru o problema de familie si am conectat 2 avioane si am ajuns sa lucrez la festivalul de film din Qatar (pentru bani, ce sa zic, poate si CV) si dupa 2 luni de munca si intoarcerea in tara, a murit tatal meu.
Eva avea aproape 5 ani si in 6 luni de zile a vazut cum totul se schimba in jurul ei..tatal e din ce in ce mai absent, mama pleaca, bunicul moare...si au inceput problemele. De frica, panica, am ajuns la psiholog. Aveam senzatia ca lucrurile sunt mai simple si ca acesti copii mici, care se bucura de joaca cu atat de mare usurinta, nu reactioneaza atat de puternic la schimbari si nu sufera atat de tare..ma bazam pe puterea ei fantastica de regenerare.
Ei bine, nu a fost asa...si tot ce am facut a fost sa ma pregatesc sa fiu mai buna, poate mai putin egoista si mult mai atenta la Ea. Asa am ajuns si sa-mi decid demisia din compania care ma tinea captiva in birou, asa am decis multe lucruri de apoi...
Cateodata e bine sa fii pregatit pentru astfel de momente. Si daca nu poti singur, e bine sa inveti.
Va recomand cu caldura aceasta conferinta, pe care o sa o numesc "intalnire". Intre parinte- ultra- mentor.
”Disciplină fără dramă”
Conferinta are loc la Crowne Plaza Bucuresti pe data de 2 aprilie 2016
Seminar 1: 9:00 – 12:00
Ce vei descoperi în acest seminar:
- Strategii care să te ajute să îţi identifici propria filozofie legată de disciplină şi cum să îţi dezvolţi cele mai bune practici de a transmite lecţiile pe care doreşti să le oferi copiilor tăi.
- Vei afla cum se dezvolta creierul copilului tău şi care este cea mai potrivită şi constructivă metodă de disciplinare în diferite stadii de dezvoltare, pentru fiecare vârstă.
- Modalităţi prin care te poţi conecta cu copilul şi cum să-i comunici cu calm şi iubire – oricât de extrem de nepotrivit ar fi comportamentul său – în timp ce îi poţi seta limite clare şi consecvente.
- Sfaturi prin care îţi poţi susţine şi ghida copilul într-o criză, având ca rezultat înţelegere, empatie şi conectare.
- Vom vorbi despre cele mai comune greşeli legate de disciplină pe care le fac chiar şi cei mai buni părinţi şi cum putem rămâne fideli principiilor de parenting care iau în considerare dezvoltarea creierului precum şi strategiilor de disciplină.
- Vei descoperi strategii eficiente de interacțiune cu copiii, cu accent pe dezvoltarea unor abilităţi ce duc la relaţii mai bune și la sănătate mintală.
Seminar 2: 13:30 – 16:30
”Integrarea creierului la copii”
Ce vei descoperi în acest seminar:
- Vei înţelege de ce reactivitatea emoţională este o strategie de intervenție esențială pentru dezvoltarea creierului și pentru sănătatea mintală pe termen lung, precum şi pentru crearea rezilienței;
- Vei putea identifica situaţiile în care părinții trebuie să facă schimbări acasă, comparativ cu situaţia în care un copil are nevoie cu adevărat de terapie;
- Vei înțelege legătura dintre reactivitate și sistemul de detectare a ameninţării din creier;
- Vei putea reinterpreta comportamentul aparent nepotrivit ca un comportament intenționat, adaptiv cu un sens și cum poate fi schimbat.
- Veţi descoperi instrumente şi modalităţi practice de a comunica aceste concepte de bază părinţilor;
- Vei afla exemple de întrebări creative care să dezvăluie mai multe despre temperamentul unui copil, stilul parental și viața de familie;
- Cum să vă folosiţi de obiective senzorimotorii pentru a reduce reactivitatea emoțională;
- Cum să așteptați momentul potrivit pentru receptivitate, învăţare, schimbare și să știți când să evitaţi discuţia despre sentimente și probleme
- Vei afla cum şi când e potrivit să discuţi despre teoria părintelui cu privire la reactivitatea copilului
- Să faci distincţia clară despre ceea ce un copil” nu poate” şi ceea ce un copil” nu vrea”
- Cum să permiţi dezvoltării să se întâmple, chiar dacă nu este aşa cum am prefera noi să se întâmple.
Mai multe detalii gasesti aici:
http://mindsight-romania.ro/de-ce-sa-vii-la-conferinta/ si aici,
http://mindsight-romania.ro/program/
Pretul biletelor este afisat aici: http://mindsight-romania.ro/preturi-si-inscriere/
In timpul conferintei se organizeaza si ateliere gratuite pentru copii in limita a 15 locuri. Asa ca cine are copil poate sa vina cu el numai sa confirme din timp ca mai sunt locuri.
https://www.youtube.com/watch?v=XWGaENBneE8
Leave a comment (all fields required)