BRUXELLES | PARIS | BERLIN

Bruxelles | Paris | Berlin

( scurt tratat bun de ignorat)

Cand iti vine sa dai bir cu fugitii, ar fi bine sa gasesti un motiv bun.

Nu pentru ca plecarea sa fie mai usoara, ci pentru ca intoarcerea sa fie plina de vitamine... caci te intorci de unde ai plecat, si de unde vroiai sa fugi repede:)...
Mie cateodata imi vine sa ma dau dusa, sa fug de cate o primavara prea lunga sau o iarna invrajbita, de diversi ardei iuti care- ti pica in mancare. Si atunci, deschid o harta a prietenilor mutati care pe unde si incep sa organizez fuga: vizitarea unei pasiuni( umane sau non- umane), plan de mers pe strada aiurea zeci de km si vizite in restaurante cu preturi ce pleaca din subsol pana la penthouse. Cel mai mult imi place insa sa vad oameni, gesturi si coafuri, case, parcuri si metrouri, ceasul dimineata si vreun monument. Dintr- un oras numit mare. 

De data asta motivul a fost sa- mi clatesc retina, sa vad ce se poarta, cum se poarta, cum se semnalizeaza soldurile in vitrine, cum arata fall- winter pe la unii- altii, cum se pregateste o saptamana a modei si cum mi- ar placea sa arate boutique ul meu in cativa ani... catre ce ma indrept! 

Am gasit o gramada de chestii misto, pe unele mi- am permis sa le cumpar si livrez, pe altele le- am memorat si pus de- o parte... poate cand o sa cresc mare... voi reusi si eu sa aduc in magazin tot ce visez.... dar mai am timp, nu- mi tremura inca grisinele!!! 
Ce mi s- a parut insa de data asta, cel mai evident este ca Parisul sufera de stralucire iar Berlin sufera de lejeritate. 
Nimic dureros:)), totul charmant!
Cel din urma insa, este un oras eclectic, care nu ca te incurajeaza, ci te preseaza sa fii sau sa devii cine vrei tu- limite putine, punkereala, verdeata si reciclare, alcool si potol, dar totul intr- un mood si o atmosfera de un cool absolut- 

Aceeasi rochie la Paris purtata cu mandalutze vine la Berlin cu o pereche de funditze tatuate pe picioare, cu ciorapi plasa, jumatate de cap ras pe jumatate de fatza inundata in cercei, un zambet larg si modestie. 
Mi se pare misto sa vad nu numai haina, ci si tipologia umana care o poarta, frizura sau coafura, expresia fetzei, machiajul, ora zilei in care poarta haina, gentutza sau rucsacul, cu sau fara landou( asa se zice?!?)..
Practic vezi cine poate purta si hainele tale, ce nicha ai si daca ai timp de dat sa transmiti tot ce vezi ( acum, aici), femeilor care te viziteaza la magazin...

De retinut este insa faptul nu opulenta sau bunastarea sau showoff- ul sunt cele mai inhibitive chestii, ci din contra: sa vezi cum unii oameni exprima simplitate, orientarea sexuala, cultura muzicala, pasiunile prin privire si cum se scurg apoi frumos pe haine si tatuaje, frizuri, bicla. 

Well, este ca si cum mi- am facut o saptamana a modei hai- hui, cu speranta ca voi aduce in magazin pe rafturi marfa care nu se va vinde imediat ca painea calda... ci ceva piese, care piesa cu piesa pot imbraca o personalitate. E cumva datoria mea sa cred ca a tine eyes wide open, a umbla de colo- colo, a culege si alege, a cauta si filtra- sunt lucruri pe care orice om care are un magazin de haine trebuie sa- l faca din cand in cand si precum un sos de soya adus la masa chinezeasca, trebuie dat mai departe cat orezul este cald. 

Ma intorc cu bucurie, va astept la magazin cu cele mai hot procente de sales si cu ceva indoieli despre ce inseamna daring si cool in moda stradala romaneasca...( zic) ca miliardele de ochi care ne surprind in aceasta viata merita orice carnaval de expresie personala! A stii cine esti si a exprima corect sunt cele mai de pret chestii intr- o viata( si ce crezi, despre a cui viata vorbim?!?) 

Reguli de baza: 
-fara tocuri cui, ( mai ales pe avion)
-jeansi- noua regula vestica este ca femeia sa incerce sa reduca purtarea blujilor la o singura data pe saptamana, 
-rochia(in toate formele si lungimile) este cel mai simplu si apreciat item
-niciodata nu incarcam si machiajul ochilor cu al buzelor sau cu o manichiura nastrusnica, in acelasi timp!!!!
-accesorizarea grea trebuie sa vina la pachet cu o personalitate puternica,  
-balerinii palesc in fata sandalelor de toate felurile 
-si metroul sau bicla sunt singurele mijloace de transport ramase in voga! 

In imagini, o lista de lucruri de facut, vazut, vizitat, schimbat- 
#rogue8store

Ve pup, ve astept la rabat

Leave a comment (all fields required)

Search